Криптовалюта надійніша за фіат?

Привіт. Фіатні гроші та криптовалюти. Не перший рік спостерігаю за крипто та більше того - приймаю активну участь в цьому цікавому експерименті.

Всі кажуть, що інвест в криптовалюту може бути ризикованим, оскільки криптовалюти є дуже волатильними і ціни на них можуть значно коливатись від дня до дня. На протязі останніх років було багато випадків, коли ціни на криптовалюти різко збільшувалися або знижувалися... Саме неприємне в цій ситуації те, що іноді доводиться продавати на медвежому ринку, тобто, коли ціна низька.

Є друга сторона, адже, інвестування в криптовалюти може бути прибутковим для тих, хто розуміє ризики і має належні знання.

А може фіатні гроші то більший ризик? Цілком, хоча інвестування в ці гроші може бути менш ризикованим, оскільки вони стабільніші і мають підтримку держави. Але наскільки стабільні ці держави? А ще є інфляція. Спостерігаючи за хаосом в світі останні роки, мені починає здаватися, що крипта (не вся) значно надійніша за фіат. Єдине що потрібно - це мати невеличку кількість фіатних грошей, щоб забезпечити собі нормальне існування на протязі певного періоду. Всім добра!