Мишача метушня

Привіт! Кажуть, що збирання сатоші через різні сервіси, будь-то якісь ігри, крани тощо — це мишача метушня. Ну хіба можна серйозно сприймати заробіток в кілька сатів чи навіть десятків, сотень сатів через ігровий застосунок? Мені здається, що не варто навіть витрачати свій час. Але така думка, як і все в нашому світі, неоднозначна. В цієї “палиці” два кінці, а може й більше. Думаю, що висловлююсь в цих реченнях незрозуміло і щоб пролити трішки світла, спробую пояснити, розкажу не придуману історію.

Це було давно. Я писав публікації для одного хитренького замовника на криптовалютну тематику. Всі публікації були про Сатоші Накамото, блокчейн, незмінність, децентралізацію, тобто розширені рерайти з одного-двох джерел. Інформації тоді було замало. Статті розміщували на обміннику, до речі, дуже популярному. Так я познайомився з Біткоїном, але протягом років не вірив в технологію. Але щоб трішки заробити без інвестицій, а вкладати, чесно кажучи, не було грошей, почав використовувати розрекламований на той час сайт ФріБіткоїн. До речі, він працює і донині, роздає по два Сатоші. Кожен час потрібно було вводити капчу та отримувати по 20, 30 чи 100 сатоші. Чесно кажучи, вже не пам'ятаю. В такий спосіб я назбирав тільки на ФріБіткоїні близько 0.07 BTC. Це було зовсім неважко, адже сайт подавав звуковий сигнал, а я весь час сидів перед монітором, готуючи текстові матеріали.

Фрібіткоїн був не єдиним краном. На інших теж було назбирано чимало, а загалом більше 0.1 Біткоїна. Намагаючись вдвічі збільшити зароблені Сатоші, використовував тоталізатор. Як правило, програвав. Іноді це було 20 тисяч, іноді 200-300 тисяч Сатоші, а то й більше. Нині така гра б коштувала мені від 100 до 100 доларів! Але в той час мова йшла про копійки.

Так ось, загалом при сьогоднішньому курсі, виконуючи найпростіші дії, я заробив понад 3000 доларів. В моєму регіоні мова йде про річну заробітну плату! Повторюю: заробітну плату за один рік! Тобто, 12 місяців потрібно ходити на роботу, а ще виконувати її, догоджати керівництву... Свої сатоші я заробив за коротший період, просто відпочиваючи за монітором.

Звичайно, свої зароблені у вказаний спосіб я не зберіг, придбав якийсь непотріб чи може витратив на життя. І потім ще кілька років з сумнівом дивився на інноваційну технологію, яку несе людству Біткоїн. Також я зовсім не жалкую, оскільки отримав цікавий та корисний досвід. І хоча досвід в сучасному житті грає не головну роль, все ж краще мати його за плечима. Ось така мишача метушня. Чи може не така вона й мишача.

Всім добра!