Ведення блогу на Hive чи HBD під 20% річних? Що вигідніше?

Привіт, друзі. Сьогодні фінансова публікація, точніше, на тематику заробітку. Починаю писати цей пост до розрахунків, адже маю невеликі сумніви щодо подальшого ведення блогу. Бачу, що дехто з користувачів просто розміщує HBD під 20% річних. І в цьому дійсно є сенс, бо який банк запропонує такий відсоток, тільки web3. А плюс до цього чіткий алгоритм виведення стейблокоїна із сейфа на рахунок, що займає 3 дні, а не 13 тижнів. А ще — це пасивний дохід!

Для розрахунків, як вже писав в позаминулому пості, використовую hivestats.io, де ви можете проаналізувати будь-який обліковий запис. Effective HP на момент розрахунку складає 3600. Період розрахунку — місяць, 30 днів.

За вказаний період зароблено 63 долари, у тому числі майже 6 баксів за курацію постів інших авторів. Тобто, 31.5 та 31.5 в HP та баксах відповідно. Але враховуємо важливий нюанс: процес розморожування займає довгий час та й не кращим чином відображається на заробітку надалі. В цілому, не такий і поганий заробіток, погодьтесь, адже 1 публікація в день, причому текст пишу для людей і для себе. Звичайно, що тематику підбираю улюблену і пишу з превеликим задоволенням, як і цю публікацію.

А що б я заробив, якби тримав цю ж суму в доларовому еквіваленті в сейфі? Вартість токенів Hive наразі 41 цент. Тобто всі мої цифрові активи коштують всього лише півтори тисячі баксів. Прошу вибачити мені за те, що трішки округлюю. Отже, неважко підрахувати: 1500:100*20=300 (доларів за рік). За місяць дохід складає 25 доларів. Чистий і що головне — пасивний дохід.

Висновок. Підрахунки дуже неточні, заробіток на блозі може бути більший, а, скоріше, менший. Вартість токенів постійно змінюється і якщо доведеться терміново продавати, то й дохід буде менший. Зменшення Effective HP не кращим чином сприймається спільнотою. Але й дохід від ведення авторського блогу у 2.5 рази більший, чим пасивне розміщення HBD під відсотки. Особисто мене писанина заспокоює, тому продовжу складати слова в речення, але й буду поглядати в бік депозиту! А якщо ви маєте купу баксів та брак часу, то, ймовірно, другий варіант буде кращим. Та вирішувати тільки вам.

Всім добра!